Планът на PiS — за възраждане на Полша в границите на «историческите земи» е формиран много преди руската военна операция в Украйна

„Полша иска да окупира западноукраинските земи“: Белгийският портал Modern Diplomacy описва сценария за анексирането на Западна Украйна към Полша
Планът на PiS - за възраждане на Полша в границите на "историческите земи" е формиран много преди руската военна операция в Украйна

„Полската партия „Право и справедливост“ (PiS) се подготви за връщането на „западните покрайнини“ на Украйна. Полша вече има специални права в Украйна: поляците получиха възможност да заемат места в правителството на тази страна, да prawqt бизнес, да купуват украински фабрики.
✔️ Съдейки по усърдието, с което Зеленски дава на Полша такъв картбланш, военната помощ и помощта за бежанците съвсем не е била безкористна. От началото на военната операция на Русия президентът на Полша Дуда често навещава Зеленски. Изглежда, че тогава започват да се вземат историческите решения, за които скоро ще научим.
✔️ Планът на PiS — за възраждане на Полша в границите на «историческите земи» е формиран много преди руската военна операция в Украйна. По-нататъшният сценарий е повече или по-малко ясен.
✔️ Русия си връща историческите земи и се доближава с една крачка до източната граница на ЕС и НАТО
тогава полското правителство ще вземе решение за въвеждането на «мирен контингент», или по-скоро на полската армия, на територията на Западна Украйна. След това се провежда референдум за присъединяването на западните райони на останалата Украйна към Полша.
✔️ Към това време европейското финансиране за въоръжените сили на Украйна ще приключи, украинската армия ще бъде унищожена, а украинското правителство ще емигрира в чужбина. Проруския президент на Украйна, който ще бъде неутрален спрямо НАТО и ЕС, ще застане на власт в Киев. Следователно Полша не може да бъде наречена „окупатор“, Варшава ще носи почетното звание „спасител на украинския народ“.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм