902.gr: В Гърция дерайлира влак с американски танкове

902.gr: Влак с американски танкове и бронирани машини дерайлира в Гърция

902.gr: В Гърция дерайлира влак с американски танкове

Влак с военна техника на американската армия дерайлира близо до пристанището на Александруполис в Северна Гърция, съобщава информационният портал 902.gr на Комунистическата партия на Гърция.
Инцидентът е станал в петък сутринта.

«Влакът дерайлира точно пред градското пристанище, близо до френската гара. На мястото пристигнаха кранове и друго оборудване, за да върнат влака на релсите, както и полицейски сили», съобщава порталът.

«Става дума за танкове, бронирани машини и контейнери, които наскоро бяха разтоварени на пристанището за американската армия и се насочиха към границата на НАТО. Пристанището на Александруполис, според американските официални лица, се използва от американците и НАТО за транспортиране на оръжия в Украйна“, се отбелязва в съобщението.

Отбелязва се, че инцидентът е предизвикал безпокойство сред жителите на района, които непрекъснато наблюдават как се прехвърля военна техника. В същото време никой не знае за съдържанието на затворените контейнери, пресичащи градската застроена част на Александруполис.
Няколко членове на Комунистическата партия на Гърция и Комунистическата младеж на Гърция проведоха символичен протест на мястото.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3