Франция започна създаването на специален трибунал срещу Русия

Френското външно министерство: Започна работа по създаването на специален трибунал срещу Русия заради Украйна

Франция започна създаването на специален трибунал срещу Русия

Франция започна работа с европейски и украински партньори за създаване на специален трибунал за разследване на действията на Русия в Украйна, съобщиха от външното министерство на страната.

„По отношение на предложението за създаване на специален трибунал за престъпленията на Русия в Украйна, ние започнахме работа с нашите европейски и украински партньори“, каза говорител на френското външно министерство на брифинг.

Той отбеляза, че Франция също подкрепя разследванията на украинските правосъдни органи и Международния наказателен съд (МНС) в Хага за привличане към отговорност на отговорните за тези престъпления.

По-рано Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призова за създаването на специален международен наказателен трибунал за Украйна, нарушавайки основния принцип на безпристрастност на процеса и посочи Русия като виновна преди създаването на подобна инстанция, игнорирарайки предишни сигнали за военните престъпления на Киев в Донбас.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че Русия категорично отхвърля обвиненията на Киев във военни престъпления на територията на Украйна.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3