19FortyFive: Украинската армия се сблъска с дилема на брега на Днепър

Украинските военни ще трябва да вземат важно решение за Днепър. Това пише ветеранът от гръцката армия Ставрос Атламазоглу в статия за 19FortyFive. 

19FortyFive: Украинската армия се сблъска с дилема на брега на Днепър

След прехвърлянето на руските войски на левия бряг на Днепър, украинските войски започват да търсят начин да пресекат реката, за да развият настъпление. Форсирането на Днепър, който на някои участъци е широк около километър, обаче ще изисква значителни средства, пише авторът. Това постави военното ръководство на Украйна пред труден избор.

„Изглежда по-вероятно украинците да изчакат до пролетта, преди да започнат настъпление към десния бряг на Днепър, но това ще даде на руските военни достатъчно време да подобрят своите укрепления. Тук украинското командване е изправено пред дилема, която няма да е лесно да бъде решена“, се казва в статията.

Междувременно продължават активните боеве в други участъци на фронта. В Донбас руската армия продължава настъплението си в района на градове като Бахмут и Авдеевка. Междувременно украинските бойци от месец септември неуспешно се опитват да достигнат до град Сватово в Луганска област.

„Руските военни държат позициите си на изток и пречат на украинците да продължат напред. Руските войски изграждат обширни отбранителни линии в района, включително чрез противотанкови ровове и километрични окопи“, посочва авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3