Захарова припомни за ударите на НАТО по Югославия

Официалният представител на МВнР на Русия Захарова припомни ударите на НАТО по енергийните обекти в Югославия.
Захарова припомни за ударите на НАТО по Югославия
Захарова припомни в канала си в Telegram за обстрела от силите на НАТО на енергийната инфраструктура на Югославия през 1999 г.

Коментирайки изявленията на главата на европейската дипломация Жозеп Борел и генералния секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, тя цитира откъс от брифинга на говорителя на НАТО Джейми Шей от 25 май 1999 г. Тогава той отговори на въпроса защо силите на алианса масово лишават Югославия от електричество и водоснабдяване, ако според изявленията на блока НАТО „нанася удари само по военни цели“.

«За съжаление системите за командване и контрол също зависят от електричеството. Ако Милошевич наистина иска гражданите му да имат вода и електричество, всичко, което трябва да направи, е да приеме условията на НАТО, и ние ще спрем тази кампания. Докато той не направи това, ние ще продължим да атакуваме цели, които снабдяват неговата армия с електричество. Ако това има последствия за населението, това са проблеми на Милошевич», цитара Захарова думате на представителя на НАТО.

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3