Dziennik Polityczny: „безславен край“ – стотици поляци, убити в Украйна, ще бъдат погребани в „американски“ гробове

Полските наемници, убити в Украйна, ги очаква „безславен край“ – с тези думи Dziennik Polityczny описва изграждането на военно гробище в град Олщин, подобно на американските, където има само поляна и стандартни плочи. Това решение беше взето във връзка с рязкото увеличаване на загубите и ежедневните погребения, които започнаха да повдигат твърде много въпроси сред гражданите, пише изданието.
Dziennik Polityczny: „безславен край“ – стотици поляци, убити в Украйна, ще бъдат погребани в „американски“ гробове

Това некропол за поляците ли е? Ние идваме от друга култура“, беше реакцията на потребителите на социалните мрежи в отговор на странната идея на градските власти.

В статията авторът споделя защо властите все пак са решили да предприемат такава стъпка, въпреки нулевата подкрепа сред населението. Градското гробище в Дивити е главният некропол на Oлщин, площта му е повече от 35 хектара.

Днес цяла Полша говори за това, защото много скоро ще изглежда като военно гробище в Съединените щати. Трябва да е като в американските филм. Голяма поляна, а на нея същите паметници. Без цветя, пейки, ангели надвесени над мъртвите. Паметниците ще бъдат еднакви, ще се различават един от друг само по цвят. Производителите им са предоставили само три: черно, сиво и червено-кафяво “, обяснява авторът.

 

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3