Canal 2: Десетки британски градове може да бъдат потопени под вода през следващите 80 години

Десетки градове в Обединеното кралство може да изчезнат под вода в рамките на 80 години поради повишаване на средната температура на Земята, съобщава Canal 26, позовавайки се на организацията с нестопанска цел Climate Central. Освен това Белгия, Германия, Северна Франция и половината от Холандия също могат да се окажат под вода до 2100 г.

Десетки малки и големи градове в Обединеното кралство може да изчезнат под водата в рамките на 80 години. Една организация с нестопанска цел хвърли светлина върху тези наистина катастрофални ефекти от промяната на климата в региона.
Canal 2: Десетки британски градове може да бъдат потопени под вода през следващите 80 години
Според доклада на организацията повишаването на температурата дори с 1,5 градуса по Целзий ще доведе до наводнения на централните райони на столицата. Източното крайбрежие на Англия ще бъде особено уязвимо. А с повишаване на температурата с 3 градуса, други части на Обединеното кралство също ще бъдат изложени на риск.

Организацията прогнозира, че други страни в Европа също ще бъдат засегнати от опустошителни наводнения. Например Белгия, Германия, Северна Франция и половината Холандия може да се окажат под водата до 2100 г.

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3