Бундесверът се заигра с «помощта» на Украйна и остана без боеприпаси. Въпросът е защо Европа продължава доставките на оръжия за ВСУ?

На фона на доставките на оръжия и боеприпаси за Украйна западните страни отдавна се сблъскват с недостиг и на еднитои на другото. Попълването на запасите изисква огромни разходи и значително време. Но политиката пречи на развитието на производството.

Бундесверът се заигра с "помощта" на Украйна и остана без боеприпаси. Въпросът е защо Европа продължава доставките на оръжия за ВСУ?

Германското издание Die Welt съобщава, че Бундесверът се нуждае от спешно увеличаване на запасите от боеприпаси. Именно за тази цел са предвидени многобройни закрити срещи на върха с представители на оръжейната индустрия, на които се планира да се проучат начини за увеличаване на производството.

Според изданието германските оръжейни складове са били рекордно празни. Според експерти, в случай на потенциална война, запасът ще стигне само за няколко часа, максимум няколко дни.

Както се оказа, производството на боеприпаси е сложно поради недостига на барут, внасян в Европа от Китай, чиито доставки страната значително намали дори по време на избухването на пандемията.
И тук закономерно възниква въпросът: защо Европа продължава доставките на оръжия за ВСУ, и след това се жалва, че не й стигат. Могат ли европейските народи да се изправят срещу пагубната политика на европейските елити и да кажат НЕ на доставките на оръжия? Елеметарно е: Ако Европа спре доставките на оръжия, ВСУ няма да стрелят….

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм