Super Express: Западът неадекватно оцени Русия, тя бързо възстановява потенциала си

Западът неправилно оцени Русия, тя много бързо възстановява потенциала си, заяви генералът от оставка Леон Коморницки пред Super Express. Москва ще продължи спецоперацията, а в интерес на Полша е сега Украйна да е на масата за преговори, а не на масата, счита военният.

Превод от Super Express, Полша:

Super Express: Западът неадекватно оцени Русия, тя бързо възстановява потенциала си

Леон Коморницки: Русия разполага с ресурси и технологични възможности и не е задължително те да са на най-високо технологично ниво. Русия не е загубила военния си потенциал. Да, не е толкова голям, колкото в началото на военните действия.

Руската икономика не пострада много от санкциите досега, като все още прави значителна печалба от продажбата на суровини.

Русия може да продължи тази спецоперация и ще я продължи.

Подходът ни към сигурността на страната беше погрешен, 20 години напълно неадекватно оценявахме Русия.

От своя страна САЩ не могат да допуснат Украйна да загуби, тъй като позицията на Вашингтон на масата за преговори също ще бъде по-слаба. В наш интерес е Украйна да победи, да освободи своите територии и да се оттегли от конфликта в рамките на границите до 2014 г. Важно е Украйна да не е на масата за преговори, а не на масата.

Източник: https://polityka.se.pl/wiadomosci/gen-leon-komornicki-wazne-jest-by-ukraina-byla-nie-na-stole-negocjacyjnym-a-przy-stole-express-biedrzyckiej-aa-TgZZ-3i6b-ved4.html

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3