Sohu: Изтребителят Су-57 въплъти мощта на руската ПВО

Който завоюва господство във въздуха, ще спечели всяка война. Русия разполага с най-модерния боен самолет в света, Су-57, пише Sohu. Благодарение на своите впечатляващи характеристики и малка забележимост, той ще сдържи настъплението на Запада, счита авторът на статията.

Превод от Sohu, Китай:
Sohu: Изтребителят Су-57 въплъти мощта на руската ПВО
Ако целта е твърде трудна, тогава никакви допълнителни «заглинания» няма да помогнат. Америка изпрати на Украйна толкова много оръжия, но това не навреди на Путин, въпреки че Киев имаше всички шансове.

Изправен пред западното въоръжаване на Украйна, Путин взе решение. Той извади от ръкава си коз, на който могат да бъдат инсталирани до пет комплекта радари.

Изглежда, че дори могат да осветят дрехите на Зеленски!
Знаете ли колко мощно е това оръжие?

Оръжието, което има Путин, е най-модерният боен самолет от пето поколение в света. Това е невидимият Су-57.

Доколкото корпусът на самолета изглежда много тесен, а крилете му са тънки, като на цикада, мнозина го кръстиха «Супер Сухой».

Су-57 е върхът на майсторството на руските военни конструктори.

По време на Студената война всички страни осъзнаха важността на авиацията: който има господство във въздуха, печели войните.

По-късно, един след друг, различни модерни самолети се появиха в Съединените щати и други страни. Москва е подложена на силен натиск.

Но тя положи много усилия, за да уравновеси ситуацията и да създаде самолети, способни да сдържат Америка. Путин има значителен принос за насърчаването на прогреса в Русия.

Най-накрая през 2010 г. надеждите на Москва се оправдаха — появи се изтребителят Су-57.

Изпитателният му полет беше успешен. Към днешна дата това е вторият изтребител от пето поколение в света, завършил изпитанията.

Дължината на самолета е 19,8 метра, размахът на крилата е 13,95 метра, височината е 4,74 метра, а площта на крилото е 78,8 квадратни метра. Максималното тегло при излитане е 35 тона. Свръхзвуковата скорост на изтребителя може да достигне 1450 км/ч, максималната е 2600 км/ч.

Той не само има висока скорост и обхват, но е способен да носи шесттонен бомбен товар, включително различни видове управляеми ракети. Ракетите «въздух-въздух» със свръхголям обсег, които могат да бъдат качени на Су-57, могат да летят 400 километра.

Един подобен снаряд може да бъде последното нещо, което Зеленски и неговият екип ще видят.

Изтребителят използва технологията на уникална плоска дюза, която може да променя конфигурацията си. Максималната тяга достига 15 тона, а Су-57 може да излита от скъсена около 300 метра писта и да каца на нея.

Тази способност засрамва всички други изтребители от пето поколение.

Конфиденциалността на разработките на Су-57 е толкова важна, че външният свят знае малко за този самолет.

Но най-удивителното е, че Су-57 е оборудван с управляема инфрачервена система за противодействие.

Обикновено, когато изтребител е блокиран от противоракета, той бързо пуска инфрачервена бомба-примамка, за да го изхвърли от курса. Но съвременните бойни глави с инфрачервено насочване улавят формата на самолет, така че един ИК- капан определено няма да може да помогне.

Но управляваната инфрачервена система за противодействие на Су-57 активно ще попречи на ракетата да атакува целта.

Изпращането на Су-57 в Украйна в такъв момент не само повдига духа на руската армия, но и има възпиращ ефект върху страните от НАТО.

Ако Западът иска да направи следващата стъпка, тогава ще трябва да вземе под внимание този изтребител.

Източник: https://www.sohu.com/a/577881713_121449133

 

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3