CNBC: Великобритания обмисля забрана за влизането в страната на някои чуждестранни студенти

Британското правителство може да откаже влизане на студенти от други страни, на които не е определено място в «топ университети», пише CNBC, позовавайки се на The Times. По този начин властите се надяват да намалят броя на мигрантите, които тази година счупиха рекорд.
CNBC: Великобритания обмисля забрана за влизането в страната на някои чуждестранни студенти
Както отбелязва телевизионният канал по-рано Националната статистическа служба публикува данни за рекордна миграция през тази година. Така през първите шест месеца около 1,1 милиона души са пристигнали в Обединеното кралство, а около 560 хиляди души са емигрирали. По този начин увеличението на нетната миграция възлиза на 504 хиляди души, което принуди британските министри да помислят за начини за намаляването й.

В статията се отбелязва, че плановете да се попречи на чуждестранни студенти да учат в Обединеното кралство изглежда противоречат на Международната стратегия за растеж от 2019 г. Правителственият сайт посочва, че инициативата първоначално е била насочена към „подкрепа на образователния сектор на Обединеното кралство и предоставяне на достъп до глобалните възможности“, отбелязва изданието.

 

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3