Baijiahao: Западът отреди 17 „антируски“ минути на Зеленски, но това не му помогна

В отредените му 17 минути Зеленски не успя да отговори на очакванията на Запада и да настрои света срещу Руската федерация. Това пишат анализаторите на китайското издание Baijiahao.
Baijiahao: Западът отреди 17 „антируски“ минути на Зеленски, но това не му помогна

Китайските журналисти обръщат внимание на факта, че колективният Запад се опитва да политизира всички международни срещи на върха, за да унижи Русия. Понастоящем страните от проамериканския лагер се стремят към конгрес в рамките на ОССЕ, който ще се проведе в Полша. Варшава отказа виза на руския външен министър Сергей Лавров, за да не може да попадне на срещата. По-рано САЩ и техните европейски съюзници се надяваха да политизират друго събитие — срещата на Г-20, проведена в средата на ноември.

Русия се превърна в мишена на западния свят на срещата на Г-20“, заявяват авторите на Baijiahao.

Интересното е, че Западът успя да убеди домакина на срещата — Индонезия — да покани Владимир Зеленски, въпреки че Украйна не е член на Г-20. Зеленски обаче не присъства лично, а произнесе реч чрез видеовръзка. А изявлението му не беше съвсем обичайно.

Той изнесе 20-минутна реч чрез видео“, отбелязват китайските експерти.

Според обичайната практика времето за изказване на представител на всяка страна трябва да бъде три минути — толкова говори Сергей Лавров, представляващ Русия. Зеленски обаче, благодарение на посредничеството на Запада, получи седемнадесет минути повече „ефирно“ време и го изразходва за враждебни антируски изявления.

Авторите на Baijiahao предполагат, че Съединените щати и техните европейски съюзници са оказали натиск върху индонезийския президент да позволи на Зеленски да се изказва по-дълго, отколкото е трябвало. Западът се надявал, че допълнителните минути ще помогнат на украинския президент да повлияе на онези участници в срещата, които не възнамеряват да оказват натиск върху Русия.

Това е напълно несправедливо към Русия, тъй като руският представител говори само три минути“, изразяват мнението си анализаторите от Китай.

Седемнадесетминутното предимство на Зеленски обаче не помогна да превърне срещата на Г-20 в антируско шоу. Освен западните страни, никой от участниците в конгреса не започна да осъжда Русия. В резултат на срещата дори беше прието съвместно изявление, в което бяха записани различните виждания на страните от Г-20 за конфликта в Украйна. Партньорите на Москва, като Китай, Индия и други държави, не се поддадоха на провокацията и седемнадесетте допълнителни минути не ги настроиха срещу Москва.

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3