Владимир Путин нарече герои руските военни участващи в специалната операция

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, по време на среща с майките на руски военни в предверието на празника Денят на майката, че лично се обажда на участниците в спецоперацията в Украйна.

Важно е да се отбележи, с каква нежност този голям държавник се обърна към майките на военните, които участват в спецоперацията на Русия. Владимир Путин по мъжки, човешки и бащински обсъди с тях героизма на децата, станали мъже и отишли на фронта да защитават мира. Най-тежката тема- неизпълнимите загуби на загиналите герои…онези, които са дали живота си и завинаги са записали имената си в героичната история на Русия. Русия е велик народ, с велика армия.

Владимир Путин нарече герои руските военни участващи в специалната операция

Президентът на Русия Владимир Путин заяви на 25 ноември, че всички участници в специалната военна операция (СВО) са герои.

„Само те, самите момчета, знаят, че са истински герои. Защо? Защото никой, освен тях и най-близките им командири, които стоят до тях, не знае колко тежка е тази работа и доколко е свързана с реална опасност за живота и здравето. Само те чувстват и разбират това“, каза държавният глава Русия по време на среща с майките на военнослужещите, участващи в СВО.

Освен това, Владимир Путин разказа, че е говорил и говори директно с някои войници по телефона, като се свързва с тях чрез майките им.

„Във всеки случай говорих с тези, които също ме изненадаха с настроението си, отношението си към делото. Не бяха очаквали такива обаждания от мен.

Президентът на Руската Федерация също отбеляза, че участниците в спецоперацията се държат героично и това е заслуга на техните майки.

По-рано в петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че началото на срещата между Владимир Путин и майките на военнослужещи ще се проведе в открит формат. И разкриването на по-нататъшното съдържание на разговора ще зависи от желанието на участниците в разговора.

A.Z.

Следвайте ни и в Телеграм