Президентът на Русия Владимир Путин лично се срещна с майките на военнослужещите участващи в спецоперацията: Синовете ви са герои!

Среща с майките на военнослужещи — участници в СВО
В Ново-Огарьово Президентът на Руската Федерация и Главнокомандващ на Въоръжените сили на Русия Владимир Путин се среща с майките на военнослужещите, участници в специална военна операция.

Президентът на Русия Владимир Путин лично се срещна с майките на военнослужещите  участващи в спецоперацията: Синовете ви са герои!

 

Знаете, че вдругиден празнуваме Деня на майката в Русия. Това не е някакъв претенциозен шумен празник, но все пак ден, който е изпълнен със специално, много мило, добро съдържание и подчертава отношението към майката, присъщо на всички народи на нашата страна — уважение, почит, преклонение.
В тази връзка, разбира се, бих искал да припомня това.
Но разбирам прекрасно, че за вас, както и за толкова много други жени в Русия, чиито синове са във военната зона, разбира се, отношението към това събитие е повече — не нещо, което би било празнично, но, най-вероятно , се свързва с чувство на безпокойство и притеснения, в мислите за това, което е с вашите момчета.
Защото за една майка, независимо на каква възраст е нейният син, [той] винаги е момче, винаги остава дете. И за тези, включително тези от вас, които сте тук и които са загубили сина си, разбира се, това също е свързано с мисли за тази трагедия.

Главното от изявленията на Президента на Русия Владимир Путин. Важно е да се отбележи, с каква нежност този голям държавник се обърна към майките на военните, които участват в спецоперацията на Русия. Владимир Путин по мъжки, човешки и бащински обсъди с тях героизма на децата, станали мъже и отишли на фронта да защитават мира. Най-тежката тема- неизпълнимите загуби на загиналите герои…онези, които са дали живота си и завинаги са записали имената си в героичната история на Русия. Русия е велик народ, с велика армия.
Президентът на Русия Владимир Путин лично се срещна с майките на военнослужещите  участващи в спецоперацията: Синовете ви са герои!

И завършвайки краткото си встъпително слово, искам да кажа това, за което говоря през цялото време, а именно, че на първо място всичко идва от семейството. Фактът, че вашите момчета — повечето от тях — са избрали такава съдба като служба на Отечеството, защита на Отечеството, защита на Родината, Русия, защита на нашия народ, в този случай в Новоросия, в Донбас, също е резултат от вашата работа, без съмнение. Това не е плод на някакви наставления и морализаторстване — това е плод на личен пример. Винаги е така.

Защото каквото и да казват в училище, което е много важно, разбира се, но все пак основата на самосъзнанието на всеки човек, основата на неговите ценностни ориентации се полага в семейството от личния пример на родителите. Това е най-основният, най-важният и най-фундаменталният метод на възпитание – личният пример.

Съдейки по това, че вашите момчета се държат така, това е героично, това е, за което исках да говоря, това, разбира се, е вашият огромен принос – вашият и на вашите мъже, съпрузите ви, разбира се, това винаги се случва в семейството от двете страни. Но само те, самите момчета, знаят, че са истински герои.

 

🔹Руските власти ще направят всичко, за да не се чувстват забравени майките на загиналите войници

 

В тази връзка искам да кажа, че… Знаете ли, езика не ни се обръща да кажа някакви формални, стандартни
неща, свързани с изказването на съболезнования. Но искам да знаете, че аз лично, цялото ръководство на държавата споделяме тази болка. Разбираме, че нищо не може да замени загубата на син, дете. Особено за майката, на която всички дължим появяването си на бял , която ни е носила под сърцето си,…

Искам да знаете, че споделяме тази болка с вас и разбира се, ще направим всичко, за да не се чувствате забравени, ще направим всичко, което зависи от нас, за да почувстваме рамо до вас

 

Президентът на Русия Владимир Путин лично се срещна с майките на военнослужещите  участващи в спецоперацията: Синовете ви са герои!

🔹 В интернет има много измами и лъжи, на нищо не може да се вярва, информацията е оръжие за борб
🔹Участниците в CBO са истински герои. Никой, освен тях и най-близките им командири, не знае каква работа е това и колко е опасна. Героичното поведение на децата е огромен принос на родителите.
🔹Президентът на Русия каза, че лично е разговарял по телефона с част от военнослужещите, те не са очаквали тези обаждания, но са го изненадали с „настроението си. Представяте ли си, какво значи такова обаждане за един войник, който е на фронта. Лично Президентът и Главнокомандващ да звънне как се вдига духа на армията.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм