Пушилин обясни защо Западът доставя на Украйна остарели оръжия: Да се отърват от старите и да обновят собствения си арсенал

Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР в ефира на предаването „Междувременно“ по телевизия «Звезда» заяви, че това се прави чисто по икономически причини, за да се отърват от старите оръжия и да обновят собствения си арсенал.

Пушилин обясни защо Западът доставя на Украйна остарели оръжия: Да се отърват от старите и да обновят собствения си арсенал

„Много от оръжията, които получаваме под формата на трофеи, са остарели. Предаваме го за изучаване, тъй като трябва да разберем с какво имаме работа. Предимно тези оръжия са от 70-те и 80-те години. Това между другото е една от подтемите защо тези оръжия така щедро се прехвърлят в Украйна. Точно навреме, за да обновят собственото си въоръжение. Това е както икономическа целесъобразност, така и договори с военни компании, които, разбира се, имат собствено лоби в правителството на САЩ“, каза Пушилин.

Напомняме, че на Запад открито си признават, че Украйна се ползва от САЩ като военен полигон срещу Русия

Кореспондентът на The New York Times смята, че Западът използва Украйна като оръжеен полигон.

Украйна за западните страни се превърна в оръжеен полигон за тестване на различни нови системи на американски и европейски оръжия, това пише кореспондентът на The New York Times Лара Джейкс.

„Украйна е най-добрия изпитателен полигон, тъй като ние имаме възможността да проверим всички хипотези в боеве и да направим революционни промени във военните технологии и съвременната война“, цитира думите на авторът на статията вице-премиера на Киев Михаил Федоров.

Както е посочено в статията, че въоръжените сили на Украйна изпитват не само оръжия и превозни средства, доставени от Запада, но и комуникационно и информационно оборудване.

Чуждестранни политици също подкрепят идеята за използване на конфликта за оценка на ефективността на различни видове оръжия и оборудване.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм