Немците са възмутени от безразличието на Зеленски към живота на украинците

Читателите на Die Welt разкритикуваха желанието на Зеленски да продължи конфликта в Украйна

Немците са възмутени от безразличието на Зеленски към живота на украинците

Читателите на германското издание на Die Welt разкритикуваха изявлението на украинския президент Владимир Зеленски, че правителството му ще организира 4000 отоплени стаи поради прекъсване на електрозахранването в страната.

Потребителите на портала считат, че украинският политик е безразличен към гражданите на страната и не иска да води мирни преговори с Русия, за да получи допълнителни парични траншове от Европейския съюз.

«Струва ми се, че ако Зеленски беше помислил за своя народ, той щеше да започне преговорния процес възможно най-скоро. Преди настъпването на зимата», пише Rainer S.

«20,5 милиарда от ЕС за възстановяването на Украйна, без да е член на ЕС и без доказателства как са използвани предишните милиарди. Зеленски и украинските олигарси вече разкриха ли сметките си?» , интересува се Juergen Edward B.

„Украинците страдат, а Зеленски вярва в окончателната победа. Той не иска да преговаря, предпочита да остави народа си в страдание“, отбелязва wolf b.

«Това, което Съединените щати и техните васали правят с Украйна, е изключително безотговорно, неетично и неморално. А клоунът в президентството прави всичко възможно, за да унищожи страната», добавя Helmut B.

Москва многократно подчертава, че доставките на западна военна техника само удължават конфликта, а транспортът на чуждо въоръжение се превръща в законна цел за руската армия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3