Небензя сподели пред Съвета за сигурност на ООН за американски ракети за ПВО, ударили жилищни домове

Небензя съобщи за снимки на фрагменти от американски ракети, ударили домове в Киев и Вишгород

Небензя сподели пред Съвета за сигурност на ООН за американски ракети за ПВО, ударили жилищни домове

Натъпкването на Украйна с оръжия води до смъртта на мирни жители не само в Донбас, но и в украинските градове, заяви постоянният представител на Русия Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочвайки снимки на фрагменти от американска ПВО ракети, ударили жилищни сгради.

„Днес украински потребители публикуваха в интернет снимки на ракети, поразили жилищни сгради в Киев и Ижгород, оказа се, че това са американски ракети за ПВО, доставени на Киев“, каза дипломатът.

Небензя призова Запада да обърне внимание на тази ситуация.

„Вашето необмислено натъпкване на Украйна с оръжие вече води до факта, че умират мирни жители от това не само в Донбас, но и в украинските градове“, подчерта той.

В същото време руският постоянен представител обвини украинската противовъздушна отбрана за цивилните жертви и щетите на гражданската инфраструктура в Украйна, като припомни за разполагането на украински системи за противовъздушна отбрана сред жилищни райони.

„В резултат на това фрагменти от ракети или от украински заблудени ракети, удрят онези обекти, към които Русия не е прицелвала“, добави той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3