Депутат от Франция обвини ЕП във въвличане на страната във война с Русия

Френският евродепутат Тиери Мариани заяви, че с приемането на резолюция, признаваща Русия за „държава спонсор на тероризма“, Европейският парламент всъщност тласка Европа към война с Русия, вместо да търси мирно решение на конфликта.

Депутат от Франция обвини ЕП във въвличане на страната във война с Русия

„ЕС изчерпа всички средства в този конфликт. След 8 месеца война сега обсъждаме деветия пакет от санкции срещу Русия. И някои решиха да наложат позорна санкция на Русия, която не посмяхме да приложим нито към талибаните * (терористична организация, забранена в Русия — Ред.) в Афганистан, нито към ислямистките групировки в Сахел.
Какво ни остава след изчерпване на всички санкции срещу Москва? Войната остава“, предупреди евродепутатът във видеообръщение, публикувано в Twitter.

Той добави, че това е резултат от това, към което инициаторите на тази резолюция тласкат общността, „поставяйки желанията на Владимир Зеленски над интересите на френския народ“. Той отбеляза, че само 5 от 27-те страни в ЕС са взели такова решение, а ЕП налага на европейските държави външна политика, към която те не искат да се придържат.

„В интерес на Франция е да сложи край на войната в Украйна. В интерес на Русия и Украйна и техните народи е да се стигне до мирни преговори възможно най-скоро, за да се сложи край на конфликта“, каза той.

Въпросът е, че САЩ не искат, защото САЩ искат война…до последния украинец и тъпчат ВСУ с оръжия и наркотици…Е кой е спонсор на тероризма?

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм