Al-Akhbar, Ливан: Путин забива почти последния пирон в ковчега на американската хегемония

Оцеляването на САЩ пряко зависи от запазването на хегемонията им, пише Al-Akhbar. Но светът вече не иска да се подчинява на Америка. Затова държавите трябва да се обединят, за да сложат край на западното господство, което потъпква свободите и човешките права.

Превод от Al-Akhbar, Ливан:

Al-Akhbar, Ливан: Путин забива почти последния пирон в ковчега на американската хегемония

Специалната операция в Украйна наистина беше необходима превантивна мярка за защита на Русия от Запада, който работи срещу нея през последните две десетилетия. Така действията на Путин спряха настъплението на американците, чиято цел е да свалят руския лидер от власт и да съсипят напълно страната му.

Беше невъзможно да се чака повече.

Либералните режими считат, че победата на Москва в украинската криза представлява екзистенциална заплаха за тях, така че те упорито защитават Зеленски в ущърб на техните народи и интереси. Те дори стигнаха дотам да проведат учения на НАТО за ядрено сдържане.

Очевидно оцеляването на западните режими зависи пряко от запазването на тяхната хегемония, глобалните и транснационални интереси.

Те откраднаха свободата на своите народи под предлог за либерализация, в това е най-голямата опасност.

Ако наблюдавате развитието на конфликта в Украйна и позицията на различните страни, можете да видите какво се случва в дълбочина — това е борба за идентичност, природата на международната система и нейните ценности.

Понастоящем се забива почти последният пирон в ковчега на американската хегемония.

Рационалното мислене, обмислеността и отговорността — това би трябвало да е в основата на международните отношения и действия.

Напълно е вероятно възходящите държави и тези, които са пострадали от американската хегемония, да положат последователни усилия в това напревление — без да бъдат водени от емоции.

Те ще направят всичко, за да отслабят американското господство, няма да изчакват или да се колебаят.

Западът се противопоставя на нашия свят и неговите народи.

Трябва да си сътрудничим и да си затворим очите за различията в мненията.

Хегемонията на САЩ е причината за многото разногласия и опасения един спрямо друг.

Опитът и логиката подсказват, че в сегашния проамерикански световен ред не може да се постигне пълна свобода.

Ако искаме истинска независимост, тогава трябва да се противопоставим на западната хегемония.

Проблемът е в съществуващия световен ред и либералната демокрация, които поробват, изолират, ограничават възможностите, отнемат свободата и независимостта на обществата и пречат на многополярността под различни предлози.

Източник: https://al-akhbar.com/Opinion/348854/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D8%B1%D8%A7%D8%B9-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%88%D9%84%D9%8A-%D9%88%D9%85%D8%B3%D8%A4%D9%88%D9%84%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%82%D9%88%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B5%D8%A7%D8%B9%D8%AF

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3