Рамзан Кадиров предрече скорошно възмездие за убийството на руски пленени войници от ВСУ

Главата на Чечня Рамзан Кадиров изрази увереност, че възмездието за убийството на руски пленени войници, които ВСУ зверски растреля от упор няма да закъснее.

Кадиров изрази мнение в телеграм канала си, че отговорните за убийството на руски пленени войници не заслужава спазването на никакви права и общоприети норми, такива «отрепки» не трябва да бъдат вземани в плен.

Рамзан Кадиров предрече скорошно възмездие за убийството на руски пленени войници от ВСУ

Наскоро в мрежата се разпространи видеозапис, на който се вижда откровена проява на жестокост. На кадрите ясно се вижда как украинските националисти в селището Макеевка, ДНР, хладнокръвно разстрелват руски военнопленници, които преди това доброволно са сложили оръжие. Излишно е да казвам, че това е пряко нарушение на всички международни конвенции, призоваващи за стриктно спазване на предписаните норми на война? Западът обаче, в присъщото си лицемерие, мълчи по тази тема.

Главата на Чечня отбеляза с възмущение, че те не само са извършили престъпление, но и цинично са го публикували в мрежата, чувствайки абсолютна безнаказаност и всепозволеност. Той изрази увереност, че възмездието за извършеното престъпление няма да закъснее. Рамзан Кадиров увери, че ще бъде направено всичко възможно за наказване на виновните.

По-рано първият заместник-постоянен представител на Руската Федерация в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Русия е уведомила генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш за жестокото отношение на Украйна към руските военнопленници с официален документ от Съвета за сигурност и генералния секретар на ООН

В петък в мрежата се появиха видеоклипове на убийството на руски военнопленници, които са без оръжие. Руското министерство на отбраната обвини „изродите на въоръжените сили на Украйна“ в убийството на повече от десет военнослужещи от въоръжените сили на РФ с директни изстрели в главата. Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по факта на масовата екзекуция на пленени руски военнослужещи от представители на въоръжените сили на Украйна.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм