Guardian: Великобритания преживява най-резкия спад в стандарта на живот в историята

Икономиката на Великобритания изпадна в рецесия, която ще продължи повече от година, като около половин милион души ще загубят работата си. Според експерти британските домакинства ще се сблъскат с най-големия спад в жизнения си стандарт от началото на отчитането на икономическите показатели, съобщава The Guardian.
Guardian: Великобритания преживява най-резкия спад в стандарта на живот в историята
Общият спад на покупателната способност ще бъде толкова рязък, че почти ще заличи всичко, което е постигнато през последните осем години на относителен растеж, а британската икономика ще се плъзне обратно до нивото от 2013 г., се отбелязва в статията.

Икономиката на Обединеното кралство като цяло се очаква да се свие с 2%, според доклада на OBR. Държавният надзор на разходите също прогнозира спад от 7% в доходите на домакинствата през следващите две години. В същото време спадът в покупателната способност ще бъде толкова рязък, че ще ликвидира всички постижения от последните осем години на икономически растеж, тъй като повишенията на заплатите не са в крак с инфлацията и нарастващите лихви, се отбелязва в статията.

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3