Офицер на ЛНР Марочко: пленените руски войници са застреляни от бойци на 80-та бригада на въоръжените сили на Украйна

Разстрела на руски военнопленници в село Макеевка е извършена от бойци от 80-та бригада на Въоръжените сили на Украйна. Това разказа офицерът от ЛНР Андрей Марочко.

Офицер на ЛНР Марочко: пленените руски войници са застреляни от бойци на 80-та бригада на въоръжените сили на Украйна

 

„80-та отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ след удара в Макеевка вече ще стане цел №1 за нашите военнослужещи“, предава ТАСС думите на Андрей Марочко. Това изявление последва след появата на информация за убийството на предали се руски войници.

По-рано в мрежата се появи видео, на което представители на Въоръжените сили на Украйна застрелват най-малко 11 руски войници, които са били пленени в ЛНР. Руското министерство на отбраната нарече украинските войници „изроди“ и подчерта, че подобни действия показват цялата „същност на киевския режим“.
Следственият комитет на Русия, след появата на видеото, образува наказателно дело срещу представители на въоръжените формирования на Украйна. А заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече вражеските войници «украински копелета» и нарече единственото наказание за тях — смъртната присъда.

Вероятните извършители на убийството са граничарите Артур Бортничук и Михайловски Назар, възпитаници на Университета на МВР в Харков.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм