Основателят на Pink Floyd: САЩ са най-голямото зло в света

Основателят на Pink Floyd нарече САЩ най-голямото зло в света

Основателят на Pink Floyd: САЩ са най-голямото зло в света

Един от основателите на Pink Floyd, Роджър Уотърс, който живее в САЩ, подчерта, че «тотално контролираните» американски медии напомпват хората с различни наративи, например, че Русия и Китай са «лоши», съобщава Rolling Stone.

Според пропагандистите САЩ винаги са добри, твърди Уотърс. Но самият той заема друга позиция.

„Разбира се, ние – когато казвам „ние“, сега говоря като данъкоплатец на САЩ – не. Ние сме най-злите от всички поне 10 пъти. Убиваме хора. Месим се в избори. Ние, Американската империя, правим цялата тази мръсотия“, каза Уотърс.

Музикантът също така нарече фалшификати и пропагандна информацията в западните медии за предполагаемите престъпления на руските военни в Украйна.

„Това е ненужна война …, тези хора не трябва да умират. А Русия не трябваше да бъде подтиквана да нахлуе в Украйна, … след като в продължение на 20 години се опитваше да избегне това, предлагайки дипломатически мерки на западните правителства“, допълва Уотърс.

Виновникът за това, че Путин е решил да нахлуе в Украйна,  е НАТО.

„Мога да живея със себе си и да спя нощем, знаейки, че историята, която западните медии продават, е пропаганда и не е истина. Знам истината”, каза музикантът.

По-рано в интервю за CNN Уотърс нарече НАТО и САЩ виновници за ескалацията в Украйна.

Той разкритикува действията на Байдън и подчерта, че той допълнително разпалва конфликта, а руската спецоперация е отговор на настъплението на НАТО към границите на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3