Затягащата се смяна на западните елити заплашва с катастрофа

Най-голямата опозиционна партия в Германия, Алтернатива за Германия, беше заподозряна в екстремизъм: поставиха я на отчет в контраразузнаването. Подозренията се основават на досие от 1000 страници, събрано от Федералната служба за защита на конституцията.
Затягащата се смяна на западните елити заплашва с катастрофа
Няма данни партията да е подготвяла или призовавала за терористични атаки или събаряне на конституционния ред. Има само остри изказвания на функционери на Алтернатива за Германия от всички нива, дори и на вече изключени от партията.

Това съобщи РИА Новости.

В последно време в редица западни страни се наблюдава тенденция на нечестна борба между властите и опозицията. Така например в САЩ победата на Байдън беше инсценирана по съмнителен начин. Обществото се напомпва с идеи за толерантност, с призиви да не се преминават разумните граници, дори с опити за очерняне на историята на оргинизациите и бившите лидери на страната. В Украйна бяха забранени редица опозиционни телевизионни канали. Подобни процеси текат и в Балтика. Понастоящем вълната от борба с опозицията достигна Германия.

Защо се случват подобни процеси?

Анатолий Васерман, политически консултант:

Естествено, когато икономиката рухва, това се отразява и на политиката. Вече не се вярва на старите елити. Грубо казано, понятието «елит» има две тълкувания. Елитът са хора, способни да се справят със сериозните задачи пред обществото.

Втората трактовна на понятието елит е самопровъзгласяване.

Това са хората, които сами са се обявили за елит. Може би е имало причини за това. Например, повечето от класическото дворянство са хора, които са станали лидери в обществото поради реални заслуги, главно военни.

Следващото поколение от същите дворяни разчита не толкова на собствените си заслуги, колкото на почитта към паметта на своите предци. Те започват да се провалят със задачите си и всичко завършва с появата на нов елит.

Наблюдаваме нещо подобно. Старият елит на западните страни по противен начини убедително доказва, че е престанал да се справя с решаването на проблемите. Съответно се издига нов елит, но старият не харесва този процес и се опитва да го забави и ако е възможно, да го отмени.

Както показва световният опит, отмяната на новия елит няма да е възможно да се осъществи напълно. Но ще се забави, а колкото по-дълго продължава процесът на смяна на елитите, толкова по-катастрофален ще бъде резултатът в дългосрочен план.

В обществото ще се натрупват повече проблеми и ако те не бъдат решени, тогава проблемите ще се натрупат. В крайна сметка този комплекс ще се окаже неразрешим или поне не мирно разрешим.

В Съединените щати мина назначаването на президента в лицето на Джо Байдън. В същата тази държава се извършиха нагли и демонстративни фалшификации на изборите в такива размери, че бе невъзможно да не се забележи.

Както и опитите за забавяне на процеса на смяна на елитите. Дали германците ще успеят да предотвратят победата на «Алтернативата» на предстоящите избори -не знам.

Но съм сигурен, че ако „Алтернативата“ не бъде допусната до власт на изборите, то най-вероятно хората в Германия ще изтласкат „Алтернативата“ на власт, само че без избори.

За щастие опитът с държавните преврати като цяло е международен. И ако Съединените щати са успели да извършат голям брой държавни преврати по света, това изобщо не означава, че Америка има монопол върху извършването на държавни преврати.

От наша гледна точка „Алтернативата” има много странни искания, някои от които безспорно неприемливи, и то неприемливи не само в сегашната „либероидна демагогия”, но и от гледна точка на историческия опит. Доколкото мога да преценя, значителна част от изказванията на «Алтернатива за Германия са породени именно от факта, че тя няма право да прави нищо. Не й дават право на Германия да прави каквото и да е.

Но колкото по-далеч е човек от реалните действия, толкова по-остри са неговите изявления, тъй като той не е в състояние да оцени последствията от своите изявления.

Много по-малко се страхувам от победата на Алтернативата в Германия, отколкото от последствията от очакваното й бъдещо недпускане до властта.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3