Западът се оказа в капан

Речта на руския президент Владимир Путин на церемонията по подписването на договорите за приемането на новите територии към Русия свидетелства за желанието на Москва да сложи край на световния ред, основан на лидерството на Запада. Това пише Марк Епископос заThe National Interest.
Западът се оказа в капан
Политологът Василий Колташов споделиМ как се е променил световният ред.

Можем да кажем, че световният ред, ръководен от Запада, вече е разрушен. Не защото САЩ са загубили всички възможности да вредят на други страни и да получават ресурси за тяхна сметка, това все още не се е случило. Колективният Запад вече не съществува.

Има англосаксонски страни и държави, които са станали зависими от тях. Това са страните от Европейския съюз, Япония…

Най-важното е, че поражението на ЕС и неговата икономика е голяма победа за САЩ, това не може да се отрече. Русия присъедини общо четири региона, но Съединените щати успяха да изпепелят значителна част от европейската индустрия и ще продължат този процес. Това не е нищо друго освен унищожение на Запада. След като не успя да постигне поражението на Русия с колективни усилия, Западът, състоящ се от страните от Европейския съюз и англосаксонските държави, вътрешно се срина.

Сега се оказва, че мнозинството от жителите на ЕС абсолютно не подкрепят американската политика. Всички те са се наредили на опашка пред лицето на гибелта, благодарение на безумната политика на лидерите си, но САЩ държат контрола над Европа с неоколониални методи.

Президентът на Русия говори и за колониализма и неоколониализма в света и за империализма, защото от една страна има империалисти в лицето на САЩ и Англия, от друга страна колониално зависими страни.

Европа е окупирана от американците, там има американски войски, те не защитават никого и от нищо, но дават опора на потисничеството.

Всъщност, непостигайки бързото рухване на Русия, Западът се оказа в капан, започна неговото унищожение.

Ето какво започна да се случва. С течение на времето народите на Европа ще се надигнат, ще имат други политически партии, които не са контролирани от Съединените щати.

В Европа вече няма да има „Запад“, в Европа САЩ ще се окажат победени.

Формално на ниво Г-7 Западът съществува, но на ниво нагласите на хората, обществено мнение, в интереси на народите по същество САЩ липсват.

Има един англосаксонски хегемон, който все още се бори за световното си господство и до момента не може да се твърди, че го е загубил.

Очевидно е, че американо-британската хегемония все още съществува. Тя все още държи много държави за гърлото.

В този смисъл има, но има и промяна в общественото съзнание в Европа, която ще се засилва в бъдеще. В крайна сметка това ще доведе до факта, че изчезването на господството Запада ще се изрази преди всичко в това, че англосаксонците ще останат, но срещу тях ще има европейски народи, които ще издигнат на власт администрации, които действат в интерес на народите, а не САЩ.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3