Politico: Силната рецесия заплашва да подкопае санкционното единството в Европа

Европа постепенно се плъзва в рецесия, счита Politico. Според прогнозите на някои анализатори, тя няма да е никак малка, а пълномащабна и ще доведе до сериозни последствия, които дори Европейската централна банка няма да може да смекчи.
Politico: Силната рецесия заплашва да подкопае санкционното единството в Европа
Общественото недоволство от настоящата ситуация вече започна да се проявява под формата на протести в редица страни от ЕС. А властите им се опасяват, че това може да подкопае единството и решимостта на съюза по въпроса за антируските санкции, пише американското издание.

Европа се плъзва в рецесия, тъй като постоянно високата инфлация и икономическата несигурност правят гражданите по-малко склонни да харчат парите си, пише Politico. Освен това имаше заплаха от прекъсване на електрозахранването. Друг знак за влошаване на перспективите за ЕС е резкият спад през септември на ключовия показател за доверието на бизнеса и потребителите в съюза и еврозоната. Проучване сред 5000 европейски бизнеса установи заплахата от рецесия, както и най-лошото икономическо положение от 2013 г. насам, с изключение на месеците на карантина заради пандемията от коронавирус, пише изданието.

 

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3