Захарова: Блинкен разкри мотивите на САЩ да атакуват «Северните потоци»

 Блинкен разкри мотивите на САЩ за атаката над «Северните потоци», заяви Захарова.
 Захарова: Блинкен разкри мотивите на САЩ да атакуват "Северните потоци"
Захарова: Блинкен открито обяви мотивите на САЩ и НАТО да унищожат «Северни потоци».

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявленията на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен за аварията на „Северен поток“, отбелязвайки, че той всъщност признава, че Вашингтон и неговите партньори са имали мотиви да атакуват газопроводите.

Блинкън открито, без колебание, говори, че САЩ и техните партньори от НАТО имат мотиви да унищожат газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, написа тя в Telegram.

Захарова припомни как главата на американската дипломация на пресконференция с външния министър на Канада Мелани Джоли е споделил за увеличаването на американското производство на втечнен природен газ и че сега САЩ са се превърнали във водещ доставчик за Европа.

Според Блинкен аварията със «Северните потоци» трябва да се разглежда като «удивителна възможност веднъж завинаги да се освободим от зависимостта от руската енергия» и да лишим Москва от приходи от продажбата на енергийни ресурси. В същото време Блинкен отново обвини Русия, че уж използва енергията като оръжие.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3