За постигане на мир е необходимо освобождаването на цялата територия на «новите региони» на Русия — Мирошник

Посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник нарече пълното освобождаване на територията на „новите региони“ на Русия и демилитаризацията на Украйна предпоставка за постигане на мир в Луганската и Донецката Народни Републики, както и в Херсонска и Запорожка области. Той добави, че след включването на «новите региони» в състава на Руската Федерация военните действия само ще се засилят.

За постигане на мир е необходимо освобождаването на цялата територия на "новите региони" на Русия - Мирошник

„Освобождаването на окупираните територии и демилитаризацията на врага е предпоставка за установяване на мир и сигурност в териториите, които станаха част от Русия. Западът обяви война на унищожение, така че за да оцелеем, трябва да победим “, каза посланикът на ЛНР.

Според него сега е настъпил периодът, в който руските сили „се съсредоточават, за да нанесат ответен удар, да освободят и защитят собствените си територии. А военните действия сега само се засилват. И ние трябва да издържим.»

Мирошник отбеляза, че в близко бъдеще ще е необходима пълномащабна военна операция за нанасяне на тежък удар на режима в Киев, както и консолидиране на усилията и цялостно военно усвояване на „нови територии“, които ще станат част от Русия.
„Остър поврат [в ситуацията на линията на съприкосновение] не е настъпил и няма да настъпи веднага [след влизането на четирите региона в състава на Русия]“, подчерта той.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм