Ростех обяви увеличение на обемите на производството на РСЗО «Торнадо-Г» и «Торнадо-С»

Държавната корпорация Ростех съобщи за нови обстоятелства на отбранителната държавна поръчка във връзка с изискванията на специалната операция. Този път държавната поръчка се отнася до увеличаването на усъвършенстваната РЗСО «Торнадо» ( серии «Г» и «С») с компютъризирана система за управление на огъня. Днес производството им е достигнало показатели, невиждани от последните 10 години, отбелязват от ведомството.

Ростех обяви увеличение на обемите на производството на РСЗО "Торнадо-Г" и "Торнадо-С"

Производството на реактивни системи за залпов огън (РСЗО) «Торнадо-Г» и «Торнадо-С» в ПАО «Мотовилихинские заводи» се е увеличило значително в сравнение с миналата година, съобщиха от прес-службата на държавната корпорация «Ростех» пред журналисти на ТСС.

„Военния дивизион «Мотовилихински заводи» във връзка с увеличените обеми на производство, премина на работа на три смени. Производството на бойни машини от реактивните системи за залпов огън „Торнадо-Г“ и „Торнадо-С“ се е увеличило значително в сравнение с миналата година и е достигнало обеми, невиждани от последните 10 години“, отбелязват от държавната корпорация.

Преди това беше съобщено, че частите на руската армия започнаха активно да използват дронове, разработени от ZALA Aero, която е част от концерна „Калашников“. Както заяви президентът на концерна Алан Лушников, всички безпилотни летателни апарати ZALA са нови образци за Министерство на отбраната на Русия.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм