Как САЩ очернят Русия: Информацията в американските СМИ е подигравка със здравия разум

Западът представя конфликта в Украйна като фантастичен филм, който няма връзка с реалността, пише TAC. Шокиращи цифри без доказателства, видеоклипове без контекст, бежанци, рецитиращи наизустен текст пред камерата – американската публика лесно се поддава на зрелищната примамка, а билетите за това шоу носят милиарди.

Превод от The American Conservative:
Как САЩ очернят Русия: Информацията в американските СМИ е подигравка със здравия разум
Американските медии са толкова са затънали в демагогията на въоръжения конфликт, че у читателя остава впечатлението, че Украйна вече е разгромила Русия няколко пъти.

Да започнем с атомната електроцентрала в Запорожие. Казват ни, че атомната централа се държи от руснаците. Украинците също предупреждават, че ще има мащабна ядрена авария, ако обстрелът на централата не спре. Инспектори на ООН са на място и предупреждават за тежки последствия, ако снаряди попаднат в реактора и охладителната система излезе от строя.

Но ако руснаците държат атомната електроцентрала, а украинците си я искат обратно, тогава коя страна води опасен обстрел?

Атаките срещу атомните електроцентрали се извършват от украинци, но западните медии подхванаха сюжета, че Русия е отговорна.

Но това са глупости.

Много статии в американските и западни СМИ са открита подигравка със здравия ни разум.

Единият започва с изявления, че „завземането на украинската атомна електроцентрала Запорожие от Русия… незабавно поражда страхове, че светът може да се сблъска с нова ядрена катастрофа в мащаб, напомнящ експлозията в Чернобил преди почти четиридесет години“.

След това идва изявлението на посолството на САЩ в Киев, което нарече «обстрела» «военно престъпление».

Президентът Зеленски твърди, че Украйна „преживя нощ, която можеше да бъде краят на историята – историята на Украйна, историята на Европа“, и след това добави, че експлозия в атомна електроцентрала би била равна на „шест Чернобила“.

В същото време не е ясно откъде идва това шесторно увеличение.

Казват ни, че украинците, когато не обстрелват атомната електроцентрала, провеждат титанично настъпление за освобождаване на окупирания от Русия изток. Детайлите нямат значение.

Малки села, за които се воюва, се превръщат в „стратегически точки“, когато Украйна ги превземе, а след това в безсмислени селца, когато ги завземат руснаците.

Източниците на информация са също толкова обидни за нашия разум…

Източник: https://www.theamericanconservative.com/who-is-winning-the-war-in-ukraine/

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3