EС е тоталитарен, некомпетентен и корумпиран

Провелите се референдуми поставят основата за защитата на освободените региони като руска територия. Подкрепленията от мобилизирани руски войници и настъпването на зимата ще придадат нов характер на украинския конфликт, пише политологът Оскар Крейчи в статия за Časopis argument.

Превод от Časopis argument, Чехия:
EС е тоталитарен, некомпетентен и корумпиран
Неспособността на властите в Брюксел и правителствата на повечето страни от Европейския съюз НАТО да предвидят последствията от бомбардировките над Югославия и преврата в Киев се отразява и в неадекватната реакция на въоръжения конфликт в Украйна.

Но много преди да започне някои мерки, например в енергетиката, отразяващи безграничната наивност и корупция, поставиха основата на проблемите на предстоящата зима.

Понастоящем тези мерки са „подкрепени“ от самоунищожителни санкции и невъзможност да се правят конструктивни, тоест мирни предложения за прекратяване на въоръжения конфликт.

Засега виждаме само как се налива масло в огъня и чуваме призиви за затягане на дисциплината в Европа.

Неотдавнашната реч на германския канцлер в Карловия университет показва желание за разрешаване на разногласията чрез задълбочаване на федерализацията на Европейския съюз.

Подобни предложения се чуваха и преди от Германия и Франция, но все пак те бяха част от концепции. Сега умишлено се търсят бюрократични начини за прокарване на собствените идеи на някои лидери.

Да говорим в един глас“ означава, че някои ще трябва да мълчат.

От текста на речта става ясно още, че нейните автори не подозират за съществуването на различни подходи към правата на човека.

Ако официалните лица обявят за свещена и неприкосновена една незначителна версия на либералния подход към човешките права, те отхвърлят не само консервативната версия.

Подобно представяне на дадена доктрина като единствена и неприкосновена е една от характеристиките на тоталитаризма.

Както изглежда, някои либерали биха искали да отговорят на болката от украинската драма с цветна революция в непокорните страни от Европейския съюз.

Ученията се състояха, когато през 2017 г. «Свободните» дойдоха в правителството на Австрия.

Сега наред са Унгария, България, може би Италия…

Краят на зимата ще покаже доколко успешни са усилията на Брюксел да вкара Европейския съюз в пика на глобалните промени.

Това ще стане ясно може би по следното: доколко ще се засили хаосът.

Източник: https://casopisargument.cz/?p=45596

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3