The American Conservative: Зеленски приближава света към ядрена война

Заявлението на Зеленски за членство в НАТО показва презрително незачитане на последствията, пише изданието The American Conservative.

The American Conservative: Зеленски приближава света към ядрена война

Никакво НАТО за Украйна на Зеленски
Ако Западът се подчини на исканията на Зеленски, тази зима може да се превърне от студена в ядрена

Ако Западът отстъпи пред исканията на украинския президент Владимир Зеленски за присъединяване към НАТО, тази зима може да се превърне от студена в ядрена, пише Брадли Девлин за изданието The American Conservative.

„На пръв поглед това предложение е толкова нелепо, че някой може да си помисли, че Зеленски прави шоу, за да се върне към старата си професия на стендъп комик. Този инсцениран политически трик обаче не е за смях.

Ако Украйна проправи пътя си към НАТО, парите, въоръженията, оборудването и войските ще текат в една посока и само в една посока. В този момент просто една конвенционална война с Русия е, колкото и безумно да звучи, най-добрият сценарий. Най-лошият сценарий е Русия да изпълни заплахите си за отговор, докато воденият от САЩ съюз НАТО вкарва силите си в битката. В този сценарий всеки, който изключва ядрената война, няма въображение.

Според мнението на автора кандидатурата на Украйна за членство в НАТО може да носи и символичен характер. Но ако е така, Зеленски трябва да се срамува още повече, че доближава света към ядрена война, пише Девлин.

Във всеки случай, твърди Девлин, заявлението на Зеленски за влизане в НАТО, независимо дали е истинско или блъф, показва презрително пренебрежение към последствията.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм