Владимир Путин поздрави личния състав на руските Сухопътни войски с професионалния им празник

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави личния състав и ветераните от Сухопътните войски на Русия с професионалния им празник, който се отбелязва на 1 октомври. Текстът на телеграмата е публикуван на сайта на Кремъл.

Владимир Путин поздрави личния състав на руските Сухопътни войски с професионалния им празник

Според думите на руския лидер през цялата си история Сухопътните войски са играли ключова роля в осигуряването на отбранителната способност на държавата, надеждно защитавайки нейния суверенитет и независимост, а също така защитавайки правото на руснаците на мирен живот и съзидателна работа.

„Смелостта и мъжеството на войници и офицери, показани от тях на полетата на мащабни битки, в които са калени силата и славата на руското оръжие и са укрепени традициите на военното братство, ще останат завинаги в историята на Русия. “, се казва в телеграмата на президента.

Владимир Путин обърна внимание и на факта, че сегашният личен състав на Сухопътните войски се стреми да бъде достоен за своите предшественици и демонстрира високи военни, патриотични качества, вярност към клетвата и дълга.

„Това убедително се прояви в хода на специална военна операция. Отделни формирования от Сухопътните войски заслужено получиха почетното звание „гвардейски“. Пожелавам на всички, които този професионален празник ги обединява, които го празнуват на военен пост или в семеен кръг, успех и всичко най-добро“, подчерта държавният глава на Русия.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм