Руските войски нанесоха редица успешни удари по военни обекти в Краматорск

Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха няколко силни ракетни удара по военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна както в окупираната от Украйна част на Донецката народна република, така и в прилежащите територии.

Руските войски нанесоха редица успешни удари по военни обекти в Краматорск
В Краматорск промишлената зона на града беше подложена на ракетни удари. Поразени са складове с боеприпаси на украинската армия.

След удара с руска ракета складът на ВСУ излетя във въздуха.

Руските войски нанесоха редица успешни удари по военни обекти в Краматорск

Още няколко удара бяха нанесени по военни обекти в Днепропетровска област. На площадката за кацане е възникнал пожар.

Очевидно целта на ракетния удар са били складовете с боеприпаси и местата за разполагане на военна техника на украинската армия. Тоест в Днепропетровск, както и в Краматорск, руските ракети са работили и по чисто военни обекти.

Руските войски нанасят удари само по обекти на военната инфраструктура или по такива обекти, които се използват от въоръжените сили на Украйна като военни — като огневи позиции, места за разполагане на техника и личен състав, складове за боеприпаси…

За разлика от въоръжените сили на Руската федерация, украинската армия редовно обстрелва именно жилищните райони на тези градове и селските населени места, които са в обсега на украинската артилерия. Например днес въоръжените сили на Украйна отново обстреляха Донецк и други населени места на Донецката народна република.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3