Масово набират американски наемници за изпращане в Украйна

Съединените щати масово вербуват бойци за участие в боевете в Украйна. На наемниците се предлага средна дневна заплата в размер на $1-2 хил. Съответното съобщение е публикувано на специализирания сайт SilentProfessionals.org.

Масово набират американски наемници за изпращане в Украйна

Наемниците, които ще бъдат изпратени в Украйна, се набират в САЩ на двойна ставка. На 27 септември беше открито съответно съобщение на началната страница на SilentProfessionals.org, американска агенция за набиране на служители на силите за сигурност и „авантюристи“. Обявата за набиране на военни специалисти с военен опит за участие в конфликта в Украйна е публикувана както на главната страница на сайта, така и в раздела „Свободни работни места за военни изпълнители“.

От кандидатите се изискват: безупречно физическо състояние, най-малко 5 години военен опит в даден регион на Европа, добро ниво на владеене на стрелково оръжие съветски образец и на оръжия на НАТО, умения за работа със защитени комуникационни системи, класифицирана информация и др.

В описанието на дадената свободна позиция в сайта е посочено, че изискванията са към кандидатите за длъжността «охранители и спасители». Цената «$1000-2000 на ден + бонус» показва, че «специалисти с боен опит» се набират за изпълнение на високорискови задачи.

По-рано журналистката на американското аналитично издание American Thinker Оливия Мъри обвини Байдън в създаването на „черна дупка“ в Украйна. Причината за това са фактите на масова кражба на оръжия, доставени в Киев за продажба на черния пазар.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3