Церемонията по подписването на споразумения за влизане на новите територии в състава на Русия приключи в Кремъл

Президентът на Русия Владимир Путин, ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ДНР Леонид Пасечник, ръководителят на администрацията на Запорожка област Евгений Балицки и ръководителят на администрацията на Херсонска област Владимир Салдо в Георгиевската зала на Големия Кремълски Дворец подписаха споразумение за влизане на новите региони в състава на Русия.
Церемонията по подписването на споразумения за влизане на новите територии в състава на Русия приключи в Кремъл

В петък, 30 септември, Владимир Путин участва в церемонията по подписването на договорите за влизане на четири нови територии в състава на Русия. Президентът на Русия заяви, че жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област след избор на референдуми стават руснаци завинаги.

Така в Руската Федерация се появиха нови поданици, съответният документ беше подписан от Президента на Русия Путин, Пушилин, Пасечник, Балицки и Салдо.

Като част от тържествената реч Владимир Путин посочи, че «светът е навлязъл в период на революционни трансформации» и че «няма да бъде както преди».

„Западните страни казват от векове, че носят демокрация в други страни. Всичко е обратно. <…> Днес ние се борим на никого да не му хрумне, че нашата история и култура могат да бъдат заличени “, каза руският президент.

Владимир Путин отбеляза, че гражданите на новите субекти са направили своя искрен избор, гласувайки на референдумите за присъединяване към Русия. Той подчерта, че отсега нататък те са завинаги руски граждани и че Русия ще направи всичко, за да гарантира тяхната безопасност и благополучие, така че те да се чувстват част от голямо руско многонационално семейство.

 

„Истината е зад нас, Русия е зад нас!“, завърши речта си Владимир Путин.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм