Владимир Путин: Пред очите ни се случва сложен процес на формиране на по-сраведлив светове

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че  е ход сложен  процес на формиране на по-справедлив световен ред , еднополюсната хегемония неумолимо  се срива по време на среща с представители на силовите структури и спецслужби на страните от ОНД.

В настоящата сложна и напрегната международна обстановка външната сигурност и вътрешната стабилност са най-важните условия за прогресивното икономическо и социално развитие на нашите държави. И за да поставят наистина солидна бариера пред съществуващите и потенциалните предизвикателства, страните от ОНД трябва да действат ясно и хармонично и постоянно да укрепват взаимната подкрепа. Само така ще можем да защитим интересите си на световната сцена, да дадем отпор на  недоброжелателите.

Владимир Путин: Пред очите ни се случва сложен процес на формиране на по-сраведлив светове

Пред очите ни се случва сложен процес на формиране на по-справедлив световен ред. Това е придружено от добре познати проблеми, лежащи на повърхността.
Еднополюсната хегемония неумолимо се срива, това е обективна реалност, с която Западът категорично отказва да се примири и виждаме всичко, което следва от това.
Вкопчен в миналото и опитвайки се да води политика на диктат във всички области – от международните отношения и икономиката до културата и спорта – този така прословут колективен Запад създава все нови и нови проблеми, кризи.
В същото време не се гнуси не по никакъв начин да оказва натиск върху тези страни, които избират суверенен път на развитие, върху онези, които не искат да се подчиняват, а искат самостоятелно и свободно да избират своя път, своето бъдеще, да запазят своята култура, традиции, ценности.

Западът създава все нови и нови проблеми и кризи с политиката си на диктат във всички сфери, отбеляза руският лидер

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм