Появиха се нови подробности по делото за убийството на Захарченко

От прихванат разговор на служител на СБУ се разкриха нови подробности около убийството на Захарченко

Появиха се нови подробности по делото за убийството на Захарченко

Нови подробности около убийството на първия ръководител на Донецката народна република Александър Захарченко бяха разкрити в засечен разговор между служител на Съвета за сигурност на Украйна и агент, съобщи за РИА Новости източник от силовите структури на ЛНР.

По-рано ЛНР съобщи за предотвратяване на терористична атака, планирана от специалните служби на Украйна в навечерието на референдума. Отбелязва се, че украинските специални служби са планирали физическото ликвидиране чрез отравяне на високопоставен служител на ЛНР.

На разположение на РИА Новости е запис на телефонен разговор с офицера от СБУ Александър Кияшченко, в който той обещава на агента 100 хиляди рубли за извършване на престъплението.

„При обсъждане по телефона на подготовката на поредния терористичен акт, осуетен от спецслужбите, оперативният агент на СБУ Александър Кияшченко разказва подробности за организацията на терористичната атака (при която загина Захарченко) в ДНР“, каза събеседникът на агенцията.

Първият ръководител на ДНР Александър Захарченко загина на 31 август 2018 г. в резултат на взрив в кафене «Сепар» в центъра на Донецк. Властите на ДНР признаха инцидента за терористична атака.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3