Мария Захарова: Запада отказва да приеме реалността с референдумите

Западът отказва да приеме реалността, като не признава резултатите от референдумите в Донбас, Херсонска и Запорожка области. Това съобщи на 29 септември официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Мария Захарова: Запада отказва да приеме реалността с референдумите

„Режимът на украинския президент Владимир Зеленски и, разбира се, най-важното, неговите американски куратори не искат да приемат реалността, не искат да видят тази страна на международното право. Напротив, те цинично поставят под въпрос процедурата за провеждане на плебисцит и резултатите от него, смятат ги за незначителни“, подчерта Мария Захарова по време на традиционния седмичен брифинг.

Обобщени са резултатите от референдумите в Донбас, както и в Херсон и Запорожие. Всички екзитполове и резултати показват положителни проценти спрямо отговора „ДА, се присъединим“. Ръководителите на регионите се обърнаха към държавния глава на Русия Владимир Путин и към руския парламент с молба да подготвят техните региони за присъединяване към състава на Руската Федерация.

 

Прес-секретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков съобщи, че утре, 30 септември в Георгиевската зала на Кремъл от 15:00 часа ще се състои церемонията по подписването на Договорите за влизане на новите територии в състава на Руската Федерация.

 


A.Z

Следвайте ни и в Телеграм