GT: Затягането на конфликта в Украйна заплашва да срине европейската промишленост

По силата на това, че подклажданата от САЩ криза в Украйна се затяга, ЕС е изправен пред мрачната перспектива за „деиндустриализация“. Тази опасност напоследък все повече се чува в Европа, тъй като подобна ситуация обезсмисля всички усилия на развитите страни да възстановят своята индустрия. Експертите все още не виждат ефективни начини за решаване на проблема с недостига на енергия през следващите няколко години, без която развитието на индустриалното производство е почти невъзможно, отбелязва Global Times.

GT: Затягането на конфликта в Украйна заплашва да срине европейската промишленост

„Деиндустриализацията“, за която все повече се говори в Европа със затягането на предизвиканата от САЩ криза в Украйна, се превръща в мрачна перспектива за много страни, пише кореспондентът на Global Times Би Син.

Негативните последици от този конфликт и санкциите, наложени срещу Русия, водят, наред с останалите неща, до сериозен недостиг на енергийни ресурси в Европейския съюз, което обезсмисля всички усилия на развитите страни, насочени към възстановяване и развитие на тяхната индустрия, се отбелязва в статията.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3