Въоръжените сили на Украйна отново обстреляха Алчевск в ЛНР — гласуването на референдума беше преместено в бомбоубежища

Алчевск в Луганската Народна Република отново беше подложен на обстрел от американските ракетни установки HIMARS от страна на Украйна, участковите избирателни комисии на референдума в града бяха преместени в бомбоубежища.

Въоръжените сили на Украйна отново обстреляха Алчевск в ЛНР - гласуването на референдума беше преместено в бомбоубежища

Украинските войски отново обстреляха Алчевск в Луганската Народна Република от американската ракетна система HIMARS, съобщиха от представителството на републиката в Съвместния център за контрол и координация на въпросите (СЦКК на ЛНР), свързани с военните престъпления на Украйна.

„От страна на въоръжените формирования на Украйна е регистриран обстрел в 7:47 ч. по населено място Алчевск с РСЗО HIMARS (шест ракети). Информацията за пострадалите и щетите се уточнява“, се казва в съобщението в Telegram канала на ведомството.

Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) на ЛНР Елена Кравченко заяви, че всички участъчни избирателни комисии за референдум в Алчевск са били евакуирани в бомбоубежища заради заплахи за безопасността на жителите на града от въоръжените сили на Украйна .

Днес е финалния ден на гласуване в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожска области. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм