В САЩ разшифроваха ядрените предупреждения на Путин

По време на речта си на 21 септември Владимир Путин отново предупреди НАТО за последиците от намесата в украинския конфликт. Авторът на статията във Washington Post се опитва да «разшифрова» предупрежденията на руския лидер и да оцени вероятността Русия да използва ядрено оръжие.
В САЩ разшифроваха ядрените предупреждения на Путин
Путин направи две ясни предупреждения в речта си. Първото е адресирано до НАТО. Путин заяви, че ръководството на НАТО обсъжда използването на «оръжия за масово поразяване» срещу Русия. Той припомни, че Русия има «по-модерни оръжия, отколкото имат страните от НАТО». Намекът е ясен. Москва може да отговори на ядрен удар от Северноатлантическия алианс, нанасяйки свой ядрен удар.

Второто предупреждение е по-общо. Путин обеща, че Русия ще използва «всички средства, с които разполага», за да защити своята териториална цялост, руския народ и «независимостта и свободата» на страната. Към кого е отправено второто предупреждение е по-малко ясно. Аудиторията вероятно не се ограничава само до членовете на НАТО, пише изданието.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3