Според резултатите от референдума в Русия могат да създадат Кримски окръг

В Русия може да бъде създаден Кримски окръг след референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област, бившият генерален директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин може да стане пълномощен представител в този регион, пише вестник Ведомости във вторник, 27 септември, цитирайки източник на един от предприятията на отбранителната промишленост и два източника, близки до администрацията на президента на Руската Федерация.

Според резултатите от референдума в Русия могат да създадат Кримски окръг

„В Русия могат да създадат нов федерален окръг – Кримски, той ще включва самия полуостров и ЛНР, ДНР, както и областите Запорожие и Херсон, присъединени в резултат на референдуми …. Бившият генерален директор на Роскосмос може да оглави новия окрък.. Източник, близък до Старая площадь, казва, че решение за Рогозин ще бъде взето в близко бъдеще и то най-вероятно ще бъде положително ”, пише вестникът, позовавайки се на източници.

Според източник на вестника, близък до президентската администрация, Рогозин все още не е назначен на федерална длъжност, така че е вероятно той „да си намери работа там“, тъй като има „голям фронт за работа“.

Дмитрий Рогозин беше главен изпълнителен директор на държавната корпорация Роскосмос от 2018 до 2022 г. На 15 юли руският президент Владимир Путин със свой указ освободи Рогозин от поста ръководител на Роскосмос.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм