National Interest за последния шанс за САЩ по Украйна

Руският лидер Владимир Путин дава последен шанс на Белия дом за разрешаване на украинския конфликт. За това пише американският геополитик Саймън Серфати за изданието National Interest.

National Interest за последния шанс за САЩ по Украйна

Според експерта резултатът от Карибската криза от 1962 г. е не толкова усложняването на отношенията между колективния Запад и Съветския съюз, а объркването на отношенията между европейските държави.

„Сега топката е в страната на Белия дом, въпреки че в Европа, осъзнавайки, че тази зима ще бъде най-трудната за последните 75 години, вече подготвят почвата за преговори с Москва. Ако Съединените щати отново пренебрегнат предупрежденията на Русия, тогава тази зима техните съюзници неизбежно ще имат много неудобни въпроси към Вашингтон “, заяви Саймън Серфати.

Според него Москва е изпратила ясен сигнал на САЩ, че деескалацията на конфликта в Украйна ще стане само при условията на Кремъл.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция в Украйна. Целта- освобождаването на Донбас и защитата на мирното население.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм