Главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна: Цялата военна наука се намира в Русия

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни заяви, че е „израснал“ на руската военна доктрина и все още смята, че „цялата военна наука е в Русия“.

Главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна: Цялата военна наука се намира в Русия

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви в интервю за Time, че началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов е ненадминат военен стратег.

„Израснал съм на руската военна доктрина и все още вярвам, че цялата военна наука е в Русия. Учих при Герасимов. Прочетох всичко, което някога е написал. Изключително умен, каза украинският командир.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна добави, че държи в кабинета си пълния труд на началника на руския Генщаб. В същото време Залужни призна, че се опитва да преустрои въоръжените сили на Украйна по руски и съветски стандарти, въвеждайки елементи, характерни за войските на НАТО.

Припомняме, че по-рано главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни отбеляза ужасяващите загуби, които украинската армия е принудена да понесе от непрекъснатите удари на руската артилерия.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм