Генерал-лейтенант Ашли: САЩ подцениха думите на Путин за ядрените оръжия

Съединените щати недооценяват руския президент Владимир Путин. Това съобщи бившият глава на дирекция «Разузнаване» на Министерството на отбраната на САЩ генерал-лейтенант в оставка Робърт Ашли.Генерал-лейтенант Ашли: САЩ подцениха думите на Путин за ядрените оръжияВисокопоставени американски военни и политици сега се опитват да успокоят страховете на американците относно неотдавнашните думи на Владимир Путин с коментарите си в медиите. Президентът на Руската федерация обяви готовността на руската държава да използва стратегически оръжия, ако има заплаха за териториалната цялост на Руската федерация. Според Робърт Ашли Съединените щати изглежда недооценяват решимостта на Путин, а това може да е проблем. Това съобщи Newsweek.

Бившият чиновник на Министерството на отбраната е обезпокоен, че САЩ недооценяват Путин, съобщават авторите от Newsweek.

Президентът на САЩ Джо Байдън, коментирайки изявлението на руския си колега, заплаши със сериозен отговор, ако Русия използва ядрено оръжие. В същото време Белият дом увери, че към момента няма признаци събитията да ескалират до такова ниво. Робърт Ашли на свой ред заяви, че администрацията на САЩ неправилно преценява настоящата ситуация.

Това, което ме тревожи, е, че може да подценяваме Путин“, каза Робърт Ашли.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3