Le Figaro: Как Франция се вкара в енергийна криза

През последното десетилетие френските лидери успешно реализираха проект за замяна на надеждната и евтина ядрена енергия с вятърни и слънчеви електроцентрали, зависещи от времето, оплаква се енергийният инженер Кристиан Семпере в Le Figaro.

Според него френските лидери са попаднали под въздействието на чара на германската зелена идеология, в резултат на което и двете страни са принудени да отворят отново въглищните ТЕЦ, за да оцелеят през зимата. В същото време абсолютно безопасните ядрени реактори в цяла Франция продължават да затварят, отбелязва специалистът.

Le Figaro: Как Франция се вкара в енергийна криза

„Днес виждаме резултата от тази енергийна политика, наложена от Германия чрез Европейската комисия“, посочва авторът на статията.

Както припомня експертът, след отказа от ядрената енергетика Германия стана напълно зависима от руския газ. А за да избегне спиране на електроенергията, Германия е принудена да отвори отново своите електроцентрали, работещи с въглища с високи емисии на CO2, дори след като изгради 127 ГВ възобновяем слънчев и вятърен парк, отбелязва авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3