Лавров за референдумите: Зеленски препоръча на всички руснаци да заминават за Русия, ето, те тръгнаха

Населението на Донецката и Луганската република, както и на Запорожката и Херсонската области прави своя избор в полза на Русия на референдумите, тоест, според международното право, те изразяват своята воля. На този фон западните страни, начело със САЩ, изпаднаха в креслива истерия, заплашвайки да не признаят резултатите от вота.

Лавров за референдумите: Зеленски препоръча на всички руснаци да заминават за Русия, ето, те тръгнаха
Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки пред Генералната асамблея на ООН, призова Запада да не вдига врява относно продължаващите референдуми и влизането на нови територии в Русия. Според него населението на Донбас, както и на двата региона, прави своя избор съзнателно, завръщайки се в историческата си родина.

Освен това, подчерта Лавров, самият Зеленски ги е изпратил там, като е посъветвал руснаците в тези области „да се пръждосват в Русия“. Така те «пръждосват», но само заедно със земите си.

Лавров за референдумите: Зеленски препоръча на всички руснаци да заминават за Русия, ето, те тръгнаха

«(…) хората, живеещи там, всъщност реагират само на това, което президентът Зеленски им препоръча в едно от интервютата си през август 2021 г. Тогава той посъветва всички, които се чувстват руснаци, да заминават в Русия — за доброто на своите деца и внуци.

Ето, че сега жителите на споменатите региони правят точно това, отнасяйки със себе си и земите си, на които техните предци са живели от векове», добави руският министър.

Както заяви по-рано руският президент Владимир Путин, ако населението на републиките в Донбас, както и в Запорожка и Херсонска области, изберат да се присъединят към Русия, тогава Москва ще ги посрещне и ще изпълни това желание. Държавната дума и Съветът на федерацията обещаха да приемат всички необходими документи възможно най-скоро.

Референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска области се провеждат от 23 до 27 септември. Въпреки опитите на Киев да осуети вота, населението продължава да гласува много активно. По непотвърдена информация още на 30 септември Русия може да добави четири нови региона.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3