Унгария назова условието за разрешаване на кризата в Украйна

Сиярто: кризата в Украйна не може да бъде разрешена без споразумение между Русия и САЩ

Унгария назова условието за разрешаване на кризата в Украйна

Кризата в Украйна не може да бъде решена без постигане на споразумение между Русия и САЩ, независимо дали други страни са доволни от подобен изход или не, това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто в интервю за РИА Новости.

„Мисля – въпреки че може да греша, защото това е непопулярна позиция – но наистина считам, че без споразумение между Русия и Съединените щати, без дискусии между Руската федерация и Съединените щати, тази ситуация няма да бъде разрешена, независимо дали ни харесва или не.

Това е нашата позиция. Може да е погрешна, но считам, че за да разрешим тази… ситуация възможно най-скоро, е необходим руско-американски диалог», каза Сиарто, който е на посещение в Ню Йорк за участие в събитията от седмицата на високо ниво на Общото събрание на ООН.

Главата на унгарското външно министерство коментира и възможността за изпращане на сили на НАТО в Украйна, която се обсъжда в западните медии от много месеци.

Както отбеляза министърът, досега споразуменията между страните от алианса позволяваха да се избегне разполагането на съюзнически сили в Украйна.

„Бихме искали тези решения да останат в сила“, подчерта Сиярто.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3