Evrensel: Западът ще признае Донбас, Херсон и Запорожието за част от Русия

Журналистът Йоздемир заяви, че Западът с времето ще признае ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области за част от Русия.

Evrensel: Западът ще признае Донбас, Херсон и Запорожието за част от Русия

Западните страни с времето ще бъдат склонни да признаят резултатите от референдумите за присъединяване към Русия на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области, заяви журналистът Юджел Йоздемир в колонка за Evrensel.

„С течение на времето Западът може да се склони да признае тези региони за част от Русия. Преди настоящия военен конфликт в Европа на различни нива вече беше казано, че отсега нататък Крим е част от Русия. В условията, когато Русия присъедини тези региони към своята територия, а Западът включва Украйна в редиците си, на дневен ред може да се появят преговори и прекратяване на огъня“, пише авторът.

Йоздемир отбелязва, че най-голям ангажимент за мирно уреждане на ситуацията и признаване на новите географски реалности ще покажат страните, които най-много страдат от конфронтация с Русия. Като пример авторът посочи Германия, чиято икономика е тясно свързана с руската.

В същото време журналистът посочва, че санкционните възможности на Запада са много ограничени. Съединените щати и техните съюзници вече са използвали почти всички налични ограничителни мерки срещу Русия, но не са успели да променят руската политика.

Освен това авторът на публикацията припомня, че киевските власти забраниха руския език в регионите с етнически руско население. Затова обитателите им имат право самостоятелно да определят бъдещата си съдба, подчертава авторът. Йоздемир е убеден, че невъзможността на въоръжените сили на Украйна да променят ситуацията с военни средства също ще допринесе за закрепването на новите реалности, защото дори западната подкрепа няма да им помогне.

„С течение на времето очевидно страните могат да седнат на масата за преговори. Тогава ще бъде повдигнат въпросът за фактическия отказ на Украйна от тези региони“, заключава той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3